miercuri, 29 iulie 2009

Relatii.........


Traim intr-o permanenta conexiune! Daca aruncam o privire la animale,insecte,plante, observam o puternica lagatura intre ele: animalele traiesc in turme,carduri,cirezi samd, insectele in roiuri, plantele traiesc in paduri, campii, gradini(desi nu pot constientiza material legatura, constientizeaza spiritual), simbioza intre plante este si ea prezenta, omul..omul avand un grad de constiinta mai ridicat decat animalele si plantele traieste in cadrul unor legaturi mai diverse. El traieste astfel (descrescator) de la conexiuni puternice la unele mai putin puternice: familia, prietenii, orasul, judetul, regiunea, tara, continentul. Familia urmata apoi de prieteni se incadreaza in conexiuni personale, iar orasul, judetul, regiunea, tara, continentul apartin unei conexiuni pe care fiecare om o simte, raportul fata de specie. "Toti pentru unul, si unul pentru toti" ar fi ceva descriptoriu si exemplar, sa fim deci uniti in cuget si intelepti in propria viata.

Domnul sa ne calauzeasca.

7 comentarii:

 1. De laudat ca ai putut crea asa ceva,la varsta pe care o ai.De laudat si credinta pe care o ai in Dumnezeu.Intrucat credinta mea nu are aceleasi coordonate cu a ta(am religie proprie)nu stiu daca o sa ma vezi foarte des pe aici.Oricum ai facut treaba buna,tine-o tot asa!Bafta...

  RăspundețiȘtergere
 2. Draga Valentin Ionut, m-a impresionat sincer modul in care ai avut curaj sa intri printre cei de varsta mai avansata si sa doresti sa intram si noi la tine.. Blogurile mele sunt citite de multi tineri de 16 17 ani, care scriu de mult timp, chiar de la 12 13 ani, ceea ce este ceva cu adevarat incurajator sa credem ca tinerii nostri pot sa fie foarte seriosi.
  Ar putea lua exemplu si altii de la tine... Chiar printre cei care scriu comentarii pe blogurile lui Oreste...
  Nu lasa acest blog sa moara, asta spun tuturor, incurajand pe cat pot. Participa in egala masura pe alte bloguri, arata-ti parerea pe blogul tau, noi o sa te sprijinim in masura in care avem timp..
  PENTRU CA MERITI !! Vorba reclamelor !!

  P.S. Cum iti este mai drag sa-ti spun, Valentin sau Ionut?

  RăspundețiȘtergere
 3. Pai,legat de credinta,jollyroger, eu nu cred in ceea ce cred majoritatea oamenilor deoarece o data cu binele vine si raul, si odata cu adevarul vine si minciuna. Greu este sa le deosebeste dat fiind puterea de influentare a minciunii, dar cu munca si perseverenta se poate afla adevarul. Eu vreau sa ies in adevar, nu pot fii sigur de rau decat cu o baza de dovezi solida, dar ma pot apara constientizand si punand un "dar daca!?" in toate, pentru incredere. Pentru a ajunge la adevar trebuie sa trec prin minciuna, deci ma folosesc de orice unealta a minciunii pentru a "escalada" catre adevar.
  Doamna Cristina, sau simplu Cristina( dupa cum va place), drag imi este sa mi se spuna Vali;), si iti multumesc pentru apreciere....

  RăspundețiȘtergere
 4. Da, da...dragul meu, antepostatorii au dreptate, faci un lucru misto, si desigur, varsta biologica nu are nici o legatura cu cea mentala. Ma inclin prietene, iti citesc comentariile cu placere si interes. "Keep walking"!

  RăspundețiȘtergere